Sobík: Drsné stalkerské drama ovládlo Netflix

Sobík: Drsné stalkerské drama ovládlo Netflix | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 16 obrázků
Nenápadný příběh lidského utrpení vyrostl ve společenský fenomén.

V dubnu Netflix bez velkých fanfár uvedl drama (místy hořkou komedii) Sobík (Baby Reindeer). Tehdy to vypadalo, že půjde o nenápadnou minisérii, která dostane dobré recenze od kritiků, a pak se potichu vytratí. Jenže se stalo něco úplně jiného. Kolem série se strhla obrovská vlna zájmu, která trvá do dnes.

Autofikční sérii připravil britský komik Richard Gadd, na motivy svého vlastního života. Seriál napsal a ztvárnil v něm hlavní roli. Jeho alter-ego, Donny Dunn postupně vypráví svůj životní příběh. Pracuje jako znuděný výčepní a sní o komediální kariéře. Jednoho dne se zachová laskavě ke zkroušené zákaznici Martě, která jej začne obratem stalkovat. Situace hodně vyeskaluje, než Dunn celou věc ohlásí na policii. Postupně se vyjevuje, že se Donny v celé situaci s Marthou občas sám choval dost pochybně a lže svojí přítelkyni. Kdesi za tím vším se ukrývá otřesná minulost, v níž byl groomovaný a zneužívaný…

Emocionálně vypjatý seriál byl skvěle hodnocený pro autentické výkony a hodně syrové podání. Opravdu velké pozornosti se mu dostalo také v souvislosti s tím, jak se veřejnost snažila odhalit, kdo je vlivný muž ze šoubyznysu, který Gadd zneužil a jak na veřejnosti začala seriál zpochybňovat Fiona Harvey, jež sama o sobě prohlásila, že je předlohou pro postavu Marthy, která stalkuje seriálového Donnyho.

V dalších rolích vystupují Jessica Gunning, Nava Mau, Tom Goodman-Hill, Nina Sosanya, Michael Wildman, Danny Kirrane, Thomas Coombes a Shalom Brune-Frankklin. Jednotlivé epizody zrežírovali Weronika Tofilska a Josephine Bornebusch. Všem sedm epizod už je dostupných na Netflixu, takže pokud vás minisérie zatím míjela a máte žaludek sledování hodně naturalistického dramatu plného narušování osobní integrity, určitě Sobíka zkuste, je to silný zážitek.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu