Evil: Začala 4. řada, která seriál zakončí

Evil: Začala 4. řada, která seriál zakončí | Fandíme seriálům
Paramount
Zobrazit dalších 5 obrázků
Trojice vyšetřovatelů paranormálních jevů si dává ještě jeden taneček s démony.

Seriál Evil (Zlo) začal v roce 2019 nenápadně, ale rychle si vypěstoval věrné fanoušky. Trojice vyšetřovatelů zkoumá jednotlivé případy, u nichž není zřejmé, zda za nimi vězí něco nadpřirozeného nebo náboženského. Někdy jde o jasný podvod, jindy jsme na vážkách a občas nám zlo kouká přímo do tváře. A to doslova, protože seriál si potrpí na propracovaná monstra. Evil dlouhodobě míchá horor s humorem a nadsázkou. Místy je skoro až k nevíře, co všechno si tvůrci dovolí. Jednotlivé případy navíc doplňuje zajímavý dlouhodobý příběh a vývoj postav.

Na čtvrtou řadu jsme si kvůli hollywoodské stávce herců a scenáristů museli počkat dva roky, ale nakonec jsme se dočkali. Zároveň bylo oznámeno, že bude čtvrtá řada poslední. Tvůrci nicméně dostali od služby Paramount+ příležitost sérii důstojně zakončit, a tak má nakonec 14 epizod, oproti původně plánovaným deseti. Scenáristé Robert a Michelle Kingovi v rozhovorech uvádějí, že prvních deset dílů vnímají jako čtvrtou řadu, zbylé čtyři jako zkrácenou pátou řadu. Seriál se jim podařilo dokončit tak, jak si předsevzali. Evil totiž popisují jako tahací harmoniku – začátek a konec jsou dané, prostředek bylo možné podle potřeby roztáhnout nebo smrštit. Podle svých slov by s chutí ve vyprávění strašidelných příběhů pokračovali, ale Paramount zkrátka pokračovat nechtěl.

Čtvrtá řada začala koncem května a nové epizody se budou týden co týden vysílat až do srpna.

V seriálu Evil je v popředí speciálně sestavená trojice vyšetřovatelů, která má katolické církvi pomoci rozčlenit potenciálně nadpřirozené události od racionálně vysvětlitelných jevů. David (Mike Colter) je začínající kněz, jenž je přesvědčený, že viděl Boha. Kristen (Katja Herbers) forenzní psycholožka, jenž se však dotkla zla daleko víc, než by bylo pro někoho v její pozici záhodno. A Ben (Aasif Mandvi) je technický expert týmu, velký skeptik původem z muslimské rodiny. Hlavními antagonisty jsou doktor Leland Townsend, konkurenční psycholog a přisluhovač démonů (Michael Emerson) a Sheryl (Christine Lahti), Kristenina matka.

Podklady a foto: Paramount

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu