Závoj: Elizabeth Moss chce druhou řadu špionážního seriálu

Závoj: Elizabeth Moss chce druhou řadu špionážního seriálu | Fandíme seriálům
FX / Disney
Zobrazit dalších 15 obrázků
Oceňovaná herečka chce znovu operovat v utajení. První řadu nabízí Disney+.

Špionážní thriller Závoj (The Veil), který u nás po celý květen postupně nabízela služba Disney+, bohužel nepatřil mezi ty nejlépe hodnocené. Recenzenti vypichují řadu kvalit. Počáteční představení zápletky, bohatou výpravu, poutavé herecké výkony v čele s Elizabeth Moss. Zároveň je ale show kritizována za to, že je vlastně dost tuctová, brzy jí spadne řetěz a v závěru do sebe všechno tak docela nezapadne.

Představitelka hlavní role Moss si nicméně natáčení zjevně užila, protože když se jí magazín Collider na případné pokračování zeptal, odpověděla: „Nebudu dělat Zagorku. Zatraceně, [pokračovala bych] v mžiku. Zaprvé, Stevenovy scénáře se hrají prostě s rozkoší. A zamilovala jsem si spolupráci se [stanicí] FX. Kvůli Fargu a FX jsem se pustila do Příběhu služebnice. Díky [FX] jsem i po skončení Šílenců z Manhattanu věřila tomu, že v televizi a na streamu může vznikat něco zajímavého. Opravdu ráda s nimi spolupracuji. Když jsme dokončili [Závoj], tak jsem měla dojem, že jsme sotva začali. Zatím jsme viděli jen špičku ledovce. Jinak se to říct nedá. [Agentka Imogen] je tak zajímavá, komplikovaná a tak dobrá v tom, co dělá. Dát jí nový pseudonym, nechat ji předstírat, že je někdo jiný, vyslat ji na nepoznaná místa a svěřit jí další misi…to všechno zní jako příliš velká zábava, než aby se na to dalo nemyslet.“

První řada (označovaná jako minisérie) přinesla mezinárodní špionážní thriller, v němž vzniká překvapivý a napjatý vztah mezi dvěma ženami. Ty spolu na cestě z Istanbulu do Paříže hrají nebezpečnou a smrtící hru. Jedna z nich má velké tajemství, zatímco ta druhá se jej pokouší odhalit dřív, než o životy přijdou tisíce lidí. Aby byla šance na úspěch, musejí v zákulisí CIA a francouzská DGSE odložit neshody a spolupracovat.

Sérii připravil Steven Knight, člověk zodpovědný za Gangy z Birminghamu, See nebo celovečeráky Východní přísliby či Špína Londýna. V dalších rolích vystupovali Yumna Marwan, Dali Benssalah, Josh Charles, Thibault de Montalembert a James Purefoy. Všech šest epizod najdete už teď na Disney+. Jestli skutečně vznikne druhá řada, to vzhledem k zájmu ústřední herečky závisí čistě na tom, zda si stanice FX (vlastněná Disneym) po skončení první série vyhodnotí investici do dalších dílů jako opodstatněnou.

Foto: FX / Disney

Zdroje: FX, Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu