Star Wars: Akolytka – Nové Hvězdné války dorazily

Star Wars: Akolytka – Nové Hvězdné války dorazily | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 13 obrázků
Spolu s premiérou si můžete pustit nejnovější krátké filmy o filmu.

Nová série ze světa Hvězdných válek startuje na Disney+ v noci ze 4. na 5. června, ve 3 hodiny našeho času. Star Wars: Akolytka (The Acolyte) nejprve uvede dvě epizody naráz a pak následující po jedné, vždy s týdenními odstupy, až do poloviny července. Celkem jich vzniklo osm.

Převažují vesměs pozitivní ohlasy. Mezinárodní kritici dostali ke zhodnocení čtyři epizody, na jejichž základě má ve chvíli publikování tohoto článku Akolytka na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes průměrnou známku 7,5 z 10. Když zabrousíte mezi ty méně spokojené kritiky, tak zaznívá, že The Acolyte není žádný Andor, není to tak vypravěčsky vyspělá, tematicky dospělá a celkově odvážná série, jak by někteří doufali.

Převažují ale kladné recenze. Ty hovoří o tom, že je Akolytka především dobrá zábava, napínavá detektivka, která se odehrává v oblíbených kulisách předaleké Galaxie. Série je podle pozitivně hodnotících ve své první polovině přinejmenším poctivá a má potenciál dál růst. Velký plusem je, že Jediové pro jednou nejsou nedotknutelní klaďasové a série není nijak napojena na ságu rodu Skywalkerů a příbuzné události. Je to čerstvý příběh, zasazený do jiné doby, který si může jít úplně vlastní cestou.

K tomu samotná autorka Leslye Headland říká, že schválně chtěla zasadit Akolytku hluboko do minulosti, aby se nemusela strachovat o kánon. Také nemusela do příběhu komponovat žádné staré známé postavy. Práce s nimi je jednak ošemetná a navíc jsme s nimi podle Leslye už strávili dost času. Období Vysoké republiky (High Republic) tak bylo pro ni perfektním hřištěm, na němž si ráda pohrála. V tuhle chvíli ji práce na Akolytce baví natolik, že by na ní s chutí dělala až na věky. Pokud by se měla držet o něco víc při zemi, tak tajně doufá, že jí Disney dovolí natočit alespoň tři řady.

Pusťte si poslední krátké filmy o filmu, koukněte do galerie na poslední plakáty a dejte vědět, jak se vám úvodní epizody líbily.

Děj je zasazený 100 let před události Epizody I, kdy vládne mír a Jediové si poradí s každou hrozbou. V takovém světě mají Jediové možná až příliš velkou moc. Seriál Akolytka sleduje nenápadný počátek jejich úpadku a postupný návrat Sithů. Respektovaný mistr Jedi Sol se při vyšetřování šokujících násilných činů střetává s nebezpečnou bojovnicí, kterou kdysi znával. Postupně vystupují na světlo nové skutečnosti a oba dva se vydávají a temnou cestu, kde číhají zlovolné síly a ukáže se, že nic není takové, jak se na první pohled zdá.

V seriálu hrají Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Carrie-Anne Moss, Dafne Keen, Charlie Barnett, Joonas Suotamo, Manny Jacinto, Jodie Turner-Smith a Rebecca Henderson. Hlavní scenáristkou je Lesley Headland. Disney+ začne novinku uvádět od 4. června.

Foto: Lucasfilm

Zdroje: ComicBook, Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Rodann | 05.06.2024 18:05
Hmm... nepřijde mi normální celá ta woke propaganda kolem (a bohužel i v) seriálu. Od kdy je Síla "teplá?" Bohužel, co čekat od aktivistické tvůrkyně (btw. bývalé asistentky Harveyho Weinsteina, která mu "chystala" oběti). Vrchol je 3. epizoda, kde se dozvídáme, že gay sekta (pouze) čarodějek počala ústřední dvojčata za pomocí Síly...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu