Wednesday: Některé postavy se ve 2. řadě nevrátí

Wednesday: Některé postavy se ve 2. řadě nevrátí | Fandíme seriálům
Netflix
Častěji budeme vídat zbytek rodiny Addamsových a přidávají se další hvězdy se Stevem Buscemim v čele.

Seriál Wednesday se v roce 2022 stal na Netflixu kolosálním hitem. Z komediálního hororu se stal celosvětově nejsledovanější původní Netflix seriál v angličtině. Po dobu dvaceti týdnů se seriál držel v nadnárodní top desítce a do jednotlivých TOP 10 se dostal alespoň na týden v 93 různých zemích. Natáčení pokračování tak bylo nevyhnutelné. Jen se trochu odkládalo. Kvůli loňským hollywoodským stávkám a podle zákulisních drbů snad také proto, že představitelka hlavní role Jenna Ortega tvrdě vyjednávala o tom, aby měla nad sérií větší vliv.

To se jí zřejmě nakonec povedlo, protože se Ortega od druhé řady stává výkonnou producentkou a už delší dobu showrunneři Alfred Gough a Miles Millar hovoří v rozhovorech o tom, že upozadí romantické dějové linky, které ústřední hvězdě k postavě Wednesday neseděly.

Nicméně, jeden z členů obsazení, Percy Hynes White, se zřejmě nevrátí z úplně jiného důvodu, ne proto, že jeho Xavier v první řadě spolu s Wednesday tvořil milostný trojúhelník. Už loni v lednu se na sociálních sítích vůči Whitovi objevila obvinění ze sexuálního napadení. White to popírá, nicméně už na podzim se objevily zvěsti, že bude ze seriálu vyškrtnutý a to se nakonec také stalo.

Naomi J Ogawa seriál opustila zřejmě z vlastního rozhodnutí. Její upírka Yoko byla v celé první řadě pouze v pozadí a rozhodla se, že zkusí sáhnout po nějaké jiné příležitosti. Jamie McShane se jako šerif sice vrátí, ale pouze v několika epizodách, už nebude patřit mezi hlavní postavy.

Naopak větší prostor dostane jeho zástupce Santiago, jehož hraje Luyanda Unati Lewis-Nyawo. Společně s ním se z vedlejších postav ústředními postavami ve druhé řadě stanou také Morticia Addams (Catherine Zeta-Jones), Gomez Addams (Luis Guzmán) a Pugsley Addams (Isaac Ordonez).

Aby Addamsů nebylo málo, jako vedlejší postava se znovu objeví strýček Fester (Fred Armisen). Nově také se také ukáže babička Addamsová, kterou ztvární Joanna Lumley. Bonusem pro fanoušky Addamsových se stává Christopher Lloyd, jenž ve filmech z počátku 90. let hrál strýčka Festera a v seriálu dostane nějakou novou roli. Podobně jako to bylo u Christiny Ricci v minulé řadě.

Z první řady se v hlavních rolích vracejí krom Ortegy také Emma Myers (Enid), Joy Sunday (Bianca), Hunter Doohan (Tyler), Victor Dorobantu (Věc), Moosa Mostafa (Eugene) a Georgie Farmer (Ajax).

Nově se v hlavních rolích přidávají Billie Piper jako jakási „Scoop“, Steve Buscemi jako „Barry Dort“ a dále Evie Templeton, Owen Painter a Noah Taylor. Ve vedlejších rolích se přidají Thandiwe Newton jako doktorka Fairburn a ještě Frances O’Connor, Haley Joel Osment, Heather Matarazzo a Joonas Suotamo.

Natáčení se přesunulo z Rumunska do Irska (zřejmě kvůli výhodnějším finančním podmínkám nebo volným ateliérům) a první klapka padla v květnu. S premiérou se počítá na příští rok. Obsazení představuje také krátké video:

Podklady a foto: Netflix, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu