Harry Potter: Seriálové zpracování oznámilo autorský tým

Harry Potter: Seriálové zpracování oznámilo autorský tým | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Scenáristka a režisér se špičkovými zkušenostmi míří do Bradavic.

V únoru jsme psali o zákulisní zvěsti, podle níž měla být Francesca Gardiner jednou z favorizovaných osobností na pozici vrchní scenáristky (showrunnerky) nového seriálového zpracování knižní série Harry Potter. Teď je oficiálně potvrzeno, že prestižní zakázku skutečně získala.

Gardiner v minulosti pracovala na seriálech Na mušce, Jeho temné esence nebo Boj o moc. Má tedy zkušenosti s fantastikou, ujetou zábavou i hutným dramatem. Hlavním režisérem, který nastaví rámec, v jakém se budou držet jeho další kolegové, se stal zkušený Mark Mylod. Ten natočil hromadu epizod pro zmiňovaný Boj o moc, ale také pro Hru o trůny nebo Shameless. Před dvěma lety uvedl celovečerní thriller Menu. Jak Francesca, tak Mark patří mezi výkonné producenty seriálu, stejně jako J.K. Rowling, autorka knižní předlohy, a David Heyman, jenž produkoval všechny potterovské filmy.

Gardiner pozici získala na úkor Toma Morana (The Devil's Hour) a Kathleen Jordan (Dekameron, Holky na lovu (odměn)), kteří vedle ní patřili mezi favority. A aby společnost Warner ještě víc zkomplikovala svůj branding, seriál Harry Potter nebude nakonec uvedený pod hlavičkou Max (dříve HBO Max), ale jako HBO Original. Vypadá to, že exkluzivní drahé show nakonec asi budou vznikat výhradně pro streamovací službu Max jen minimálně, většina nákladných novinek půjdou souběžně na stanici HBO. Což teoreticky (minimálně z pohledu Warneru) může navíc vyvolávat dojem, že jde o pořady vyšší kvality, se kterou je značka HBO dlouhodobě spojená.

Seriál má být zcela nové převyprávění příběhu z knížek, zcela nezávislé na dosavadních filmech. Po dobu cca deseti let mají být postupně zfilmovány všechny díly knižní série jako seriál, nejspíš s jednou řadou pro každou knížku. Na HBO a na Max seriál odstartuje v roce 2026.

 

Foto je ilustrační, z filmového Harryho Pottera

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu