Rod draka: V příští epizodě definitivně půjde do tuhého

Rod draka: V příští epizodě definitivně půjde do tuhého | Fandíme seriálům
HBO / Max
Zobrazit dalších 32 obrázků
Ochutnejte válečnou vřavu a pusťte si další nabité „making-of“.

Seriál Rod draka (House of the Dragon) se oproti předchozí Hře o trůny liší v jedné základní věci. Odehrává se v době, kdy jsou na vrcholu moci Targaryeni, dynastie, která se vyznačovala ovládáním obřích, létajících ještěrů. Zatímco ve Hře o trůny stáli smrtelníci proti sobě, proti nemrtvým Bílým chodcům ze severu nebo proti Daenerys Targaryen a jejím drakům (maximálně třem, po většinu času v dospívajícím věku), v House of the Dragon proti sobě stojí znesvářené části dračího rodu. A čistě teoreticky může většina z nich jednoho draka osedlat. Bavíme se tedy o nižších desítkách oheň chrlících stvůr, které dokážou nepřátele likvidovat ve velkém.

První řada Rodu draka vykreslovala, jak se obě části rodiny propracovaly na práh konfliktu. V té druhé už se rozestavují figurky na šachovnici a skutečné inferno je na spadnutí. Dosavadní tři epizody druhé série byly prošpikovány mocenskými intrikami, špionáží, vyjednáváním či úkladnými vraždami. V té příští si soudě dle traileru přijdou na své milovníci akce. Rhaenyra konečně dá pokyn a pošle dračí jezdce do útoku. Možná ji něco konkrétního definitivně postrčí, možná jen s ubývajícími spojenci nevidí jinou alternativu. Dle svých slov opravdu už jinou cestu nenachází a roli zřejmě hraje proroctví Aegona Dobyvatele, slavná píseň Ohně a ledu, protože pouze pro korunu by Rhaenyra dračí apokalypsu rozpoutat nechtěla. Dávná věštba ji však zřejmě přesvědčuje o tom, že krveprolití může mít vyšší cíl.

Krom rozhodování Rhaenyry a vylétnutí draků do boje, vidíme také přípravu rozsáhlých armád. Marnou snahu Alicent udržet mír. Možná první známky toho, že ji Aegon zapudí podobně jako strýce a definitivně se utrhne ze řetězu. A ser Criston Cole v poli vládne tvrdou rukou. V posledním dílu jsme viděli pár výjevů ze života obyčejných lidí a je jasné, že z panských rozmarů se ty životy hodně rychle začnou horšit…

Krom traileru přikládáme nejnovější fotky a poslední filmy o filmu, které HBO k seriálu s velkou péčí vyrábí.

Podklady a foto: HBO / Max

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu