Arkham Asylum: Plánovaný seriál ze světa The Batmana je mrtvý

Arkham Asylum: Plánovaný seriál ze světa The Batmana je mrtvý | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Plány na velké batmanovské univerzum berou zpátečku.

Chystaný seriál Arkham Asylum se ruší. Jako první zprávu přinesl magazín Variety, následně ji potvrdily další velké zpravodaje. Prapůvodně byl projekt vyvinutý jako spin-off The Batmana s Robertem Pattinsonem. Seriál se měl zaměřovat na gothamskou policii a chystal jej Terrence Winter. To bylo v červenci 2020.

Už v listopadu Winter projekt kvůli tvůrčím neshodám opustil a látku dostal na čas na starost Joe Barton, s nímž se však Warner rozloučil už v lednu následujícího roku. O rok později jsme se dozvěděli, že se z show o policii vyvinul projekt zaměřený na ústav Arkham, kam se v Gothamu zavírají nebezpeční psychopatičtí trestanci – v komiksu tedy často superzločinci a Batmanovi protivníci. Seriál měl být zpracovaný hororovým způsobem a na starost jej dostal Antonio Campos.

To bylo v říjnu 2022 a jen krátce na to bylo oznámeno, že vznikají nová DC Studios, nad nimiž dostávají kontrolu James Gunn a Peter Safran. Antoniův projekt byl jeden z prvních, který jim byl představený a tehdy schválili, aby látku dál rozvíjel. Ještě loni v prosinci Gunn veřejně mluvil o tom, že je série stále ve vývoji.

A teď najednou není. Nevíme přesně proč. Před časem byl projekt podle převedený ze světa The Batmana do provázaného světa DCU, kde se odehrávají skoro všechny ostatní hrané DC filmy a seriály. Podle hollywoodských zpravodajů není vyloučeno, že do vývoje půjde jiný seriál z prostředí Arhamu (ať už v rámci světa The Batmana anebo světa DCU), ale v takovém případě už by projekt připravoval někdo jiný, než Campos.

V tuhle chvíli se tak v rámci světa The Batmana chystají pouze seriálový Penguin a filmový The Batman 2. Pak už je tu jen zcela samostatný Joker s Joaquinem Phoenixem a všechny ostatní hrané projekty patří pod hlavičku provázaného světa DCU. Máme to snad brát jako signál, že se Gunn pokusí jakékoliv projekty mimo provázanou kontinuitu v maximální možné míře omezit?

Titulní foto je ilustrační, z filmu The Batmanovi

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu