Starosta Kingstownu: Jak natáčení ovlivnila zranění Jeremyho Rennera

Starosta Kingstownu: Jak natáčení ovlivnila zranění Jeremyho Rennera | Fandíme seriálům
Paramount
Zobrazit dalších 7 obrázků
Drsná kriminálka s Rennerem v hlavní roli právě uvádí svoji třetí řadu.

Na začátku června odstartovala už třetí řada seriálu Starosta Kingstownu (Mayor of Kingstown). Venku je šest epizod a přibudou ještě čtyři. Nějakou dobu přitom ale nebylo vůbec jasné, zda seriál bude pokračovat.

Představitel hlavní role Jeremy Renner na přelomu let 2022 a 2023 prodělal vážnou nehodu, kdy jej přejela sněžná rolba. Nějaký čas bojoval o holý život, pak procházel náročnou rekonvalescencí. Doktoři předpokládali, že to bude trvat roky, než opět bude moci herec chodit. Ale s pomocí hole byl schopný chodit už za tři měsíce. Přičítá to tomu, že je prostě „tvrdohlavý parchant“

Představa dalšího natáčení byla složitá a musel jej zvažovat. Měl dost potíží s tím, aby byl schopný fungovat v realitě (vstát, popasovat se s bolestí…) a najednou měl vstoupit do světa fiktivního a uvěřitelně přesvědčovat publikum o tom, že ten fiktivní svět existuje.

Pomohl fakt, že šlo zrovna o Starostu Kingstownu. Jeremy pro podcast Smartless otevřeně řekl, že na skutečně náročnou roli by teď neměl energii. A nemyslí to ani tak fyzicky. Nedokázal by teď hrát roli, která je mu hodně vzdálená (jako příklad uvedl vraha Dahmera). Zato Starost Kingstownu je seriál, takže už Renner roli dobře zná, dobře zná prostředí, kde se točí a nejde o extrémně hlubokou roli, takže prostě jen vklouzl zpátky do dobře známého kabátku.

Ani tak natáčení nebylo snadné, zvlášť ne jeho začátky. Třetí řada se začala točit letos v lednu. Bylo to Jeremyho první větší pracovní nasazení od úrazu. Během prvního týdne podle svých slov čas od času během natáčení scény usnul. Brzy se přišlo na to, že prostě pracuje vzhledem ke svojí momentální fyzičce moc a musí zvolnit. Pro LA Times Renner dodal, že je ochotný zkusit všechno, ale tělo mu dovolí jen něco.

Upravil se tedy natáčecí harmonogram. Krom většího času na odpočinek dostal Renner daleko častější pauzy, aby se mohl mezi záběry protahovat a cvičit. To ale nebylo pořád všechno. Ukázalo se, že daleko víc než dřív na něj působí jet lag. Renner bydlí v Kalifornii a natáčí se v Pittsburghu. Dříve byl zvyklý poměrně často z natáčení létat z natáčení domů, ale vyšlo najevo, že se jeho tělo daleko déle na jet lag aklimatizuje, ačkoliv by rozdíl tří časových pásem na první pohled nemusel působit tak zásadním dojmem. Rozhodl se proto zůstat po většinu čtyřměsíčního natáčení v Pittsburghu.

Kolegové pro LA Times doplňují, že je Jeremy naprostý profík. Nikdy si nestěžoval, ať už měl zrovna jakékoliv bolesti, a kdykoliv se zapnuly kamery, dokázal ze sebe působit stejně nebezpečnou energii, jakou postava měla dřív. Vůbec nebylo v ten moment znát, že prodělal závažnou nehodu.

V seriálu Starosta Kingstownu Renner vystupuje jako Mike McLusky, Kápo rodiny, která po dlouhé generace žije ve fiktivním městečku v Michiganu, kde je prakticky jediným zaměstnavatelem zdejší věznice. McLuskyové vždycky fungovali jako prostředníci mezi strážemi, policií, vězni a pouličními gangy. Ve městě, kde kvetou systémový rasismus, korupce a nerovnost se McLuskyovi pokoušejí dosáhnout alespoň náznaku pořádku a spravedlnosti.

V aktuální třetí řadě je Kingstown otřesený sérií explozí. Ve městě se usídlí nový představitel ruské mafie a uvnitř i vně věznice zuří drogová válka. Je na Mikovi, aby ji ukončil, ale jeho snahy dost komplikuje známá tvář z dob, kdy sám seděl ve vězení. Veškeré jeho snahy o zachování křehkého míru tak dostávají zásadní trhliny. Autory série jsou Taylor Sheridan a Hugh Dillon, v dalších rolích hrají Hugh Dillon, Taylor Handley, Emma Laird, Derek Webster, Hamish Allan-Headley, Nishi Munshi a Michael Beach.

Foto: Paramount

Zdroje: LA Times, Smartless

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu