Láska je slepá: Spojené království – Show je zpátky v plné formě

Láska je slepá: Spojené království – Show je zpátky v plné formě | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 40 obrázků
Britská verze oblíbené reality-show je tak romantická a přirozená, jako ta americká už léta nebyla.

Reality-show Láska je slepá (Love Is Blind) od Netflixu nabídla zajímavý koncept, ale kouzlo nejstarších řad se postupně začalo vytrácet. Produkce hledala stále výraznější typy, čím dál tím víc se hlásili „influenceři“ toužící po zviditelnění, účastníci víc a víc tuší, co mají dělat, aby ve vysílání vynikli a štáb je víc tlačí do vyostřených situací. Z Lásky daleko víc čiší „show“ než „reality“. Těžko říct, zda se původní série ještě vrátí (může vrátit) ke kořenům, ale naštěstí jsou tu mezinárodní verze.

 

Brazilské varianty známých show jsou často oproti těm americkým ještě vyostřenější, zběsilejší a méně uvěřitelné. Třeba je to jen moje kulturní nepochopení, ale evropské verze, to je úplně jiná káva. Po jarní zdařilé švédské variantě teď dorazila britská, která po úvodních epizodách působí jako skutečné naplnění potenciálu, jaký látka skýtá.

Casting (alespoň po úvodních epizodách) působí daleko přirozeněji, jako skuteční lidé, kteří se přišli seznámit a ne rozjet kariéru profesionální reality-show hvězdy. Sestřih tolik nedbá na na laciné šoky, ale raději se soustředí na to, aby účastníky důkladně představil. Před našima očima se ta reálně rozvíjí několik vztahů, které mají skutečný potenciál se někam posouvat a slogan „láska je slepá“ zdánlivě opět platí – nedostáváme jen soutěž v tom, kdo se přišel před kamery víc předvést.

 

Britové mají ve výrobě reality-show dlouholetou tradici a obvykle jsou velmi důkladní ve výběru obsazení a v tom, aby svému obsazení dali potřebnou důvěru a prostor. Nesnaží se mu „pomoct“ uměle vyráběnými dramaty. Důraz na obsazení a příběhy najdete v britské verzi The Circle, nového Big Brothera, v Traitors a teď i Love Is Blind. Z upoutávky pro zbývající epizody se zdá, že drama přeci jen přijde, ale snad jej nebude přespříliš.

Ať už na pozitivním vyznění Love Is Blind UK má vliv zmiňovaná „britská škola“ reality-show, větší kulturní blízkost oproti zámoří nebo třeba jen vůně nepoznaného (jsme v novém prostředí, potenciální účastníci ještě nejsou tak probraní…), podstatné je, že se show opět daří vytvářet dojem, že každý může najít partnera, se kterým si bude rozumět a dokážou společně řešit případné neshody. A to je pozitivní message.

 

Zatím jsou na Netflixu první čtyři epizody, dalších pět přijde 14. srpna a závěrečné dvě 21. srpna.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu