Video: Tom Cruise vnesl Hollywood do závěrečného olympijského ceremoniálu

Video: Tom Cruise vnesl Hollywood do závěrečného olympijského ceremoniálu | Fandíme seriálům
Olypijské hry
Olympijské hry nabídly velkou závěrečnou show, jež se neobešla bez chyb, ale nepostrádala velkolepost.

Úvodní ceremoniál olympijských her v Paříži se odehrával kolem řeky Seiny, po níž sportovci přijeli na lodích a byly tam rozmístěny jednotlivé kulturní vložky. Večer ovlivnil déšť, ale i tak šlo o velkolepě a netradičně pojatou show. Závěr byl podstatně tradičnější a svým způsobem komornější, když se podstatná část podívané odehrála na olympijském stadionu.

 

Z pohledu filmových fanoušků byla nejzajímavější pasáž, během níž se předávala olympijská vlajka z Paříže do Los Angeles, pořadatelského města příštích her. Jak bylo odhaleno už dopředu, součástí slavnostního zakončení se skutečně stal kaskadérský kousek Toma Cruise. Ten během živého přenosu slanil přímo mezi slavící atlety, oblečený zhruba jako agent Ethan Hunt, když vyráží v sérii Mission: Impossible do přírody. Převzal vlajku a ve střihové sekvenci ji odvezl do letadla, odletěl do LA, seskočil, předal vlajku dál a upravil nápis Hollywood tak, aby jeho dvě „O“ rozšířil na pět olympijských kruhů. Celé video si můžete přehrát níže.

Producent Ben Winston později magazínu Deadline prozradil, že Cruisovi navrhovali, že se ze střechy na provaze snese maskovaný kaskadér a on sám bude před kamerou vystupovat teprve po rychlé záměně a stržení masky. To Cruise zcela odmítl a trval na tom, že všechny kaskadérské kousky odvede sám. Když už něco dělá, tak pořádně.

 

Celkový závěrečný ceremoniál měl své silné stránky i slabiny. Pokud jde o audiovizuální show, stálo to za to. Performance se zlatým poutníkem, tanečníky a olympijskými kruhy byla úchvatná. Choreografie, práce se světly, využití svítících náramků v publiku, souhra s orchestrem, to vše fungovalo velice dobře. Orchestr hrál skvěle, fungoval DJ, diváci reagovali dobře. A to jak ti v hledišti, tak oslavovaní atleti, nastoupení na plochu.

Úplně se nepovedly nejrůznější průtahy a prostoje. Nástup atletů na plochu trval extrémně dlouho, občas to skoro vypadalo, jako by na ně produkce zapomněla. Program na pódiu museli oslavovaní vítězové vidět z dost mizerného úhlu a nejšťastněji nepůsobilo ani rozhodnutí dát největší hudební prostor francouzské kapele Phoenix. Chápu, že Francie chtěla prezentovat samu sebe, ale bylo vidět, že lidé z plochy postupně odcházeli, když začali tušit, že neuvidí nic, co by je jakkoliv oslovovalo. Dopředu se vědělo o tom, že vystoupí Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish a Snoop Dogg, avšak ti všichni vystoupili na pláži v Los Angeles a stadion ve Francii je viděl pouze na obrazovce. Vzhledem k předávání olympijské vlajky dál to asi nějakou logiku má, ale ceremoniálu v ten moment trochu spadl řetěz. Ale pozitiva převažovala a celkově šlo o zábavnou show. Čistě z pohledu zábavy tak jde olympijské hry v Paříži i za jejich závěr vlastně jen chválit.

Zdroje: NBC, Olympijské hry, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu