Star Wars: Akolytka – Seriál je zrušený

Star Wars: Akolytka – Seriál je zrušený | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Příběh z hluboké minulosti Hvězdných válek nebude pokračovat.

Článek může obsahovat spoilery pro dosavadní epizody seriálu Akolytka.

Seriál Star Wars: Akolytka (The Acolyte) nás vzal do období zhruba sto let před událostmi Epizody I, do časů, kdy vliv Jediů v Galaxii dosahoval svého vrcholu a temná strana Síly se schovávala v hlubokých dírách. Hlavní příběh a největší otázky první řady byly vyřešeny do konce závěrečné epizody, zároveň si tvůrci nechali dost prostoru k dalšímu vývoji. Jenže co bylo dál s Oshou, Mae a Qimirem už se nedozvíme.

Čerstvě bylo oznámeno, že se společnosti Disney a Lucasfilm rozhodly v sérii nepokračovat. Závěr první řady uvedl do děje Yodu a slavného Sitha Dartha Plagueise, Mae ztratila paměť, Osha započala sithský trénink a senát se rozhodl šťourat do jedijského řádu. Showrunnerka Leslye Headland v rozhovorech pravidelně hovořila o tom, že má nápady na další díly. Nic z toho nicméně nepřebíjí skutečnost, že divácký zájem zkrátka nebyl dostatečný.

Série silně začala, první dvě epizody byly na Disney+ letošní nejsledovanější premiérou vůbec. Akolytka se také zpočátku umísťovala vysoko v žebříčku deseti nejsledovanějších seriálů napříč všemi platformami. Záhy ale zájem opadl, Akolytka z top desítky zmizela a závěrečná epizoda měla horší sledovanost, než finále kterékoliv Star Wars série předtím. Náklady navíc byly vysoké. Natáčení série přišlo dle dostupných informací na 180 milionů dolarů, což je skoro dvakrát tolik, než stálo například natáčení Ahsoky, které druhá řada schválena byla. A v Disneym se zkrátka rozhodli, že jim další natáčení Akolytky nedává ekonomický smysl a raději ušetřené prostředky uplatní někde jinde.

Foto: Lucasfilm

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 2

colombo | 21.08.2024 21:03
Nejedna slza ukápla. (haha)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu