Superman a Lois: Seriál končí a celá jedná éra s ním

Superman a Lois: Seriál končí a celá jedná éra s ním | Fandíme seriálům
The CW
Zobrazit dalších 6 obrázků
Vše, co začalo spolu se seriálem Arrow, definitivně dospělo k úplnému konci.

Provázaný svět superhrdinských seriálů zvaný Arrowverse odstartoval před dvanácti lety a oficiálně byl uzavřený loni, když po devíti řadách skončil The Flash. Nicméně ještě je tu seriál Superman a Lois (Superman & Lois). Ten původně měl být pevnou součástí Arrowverse také, nakonec však stojí více či méně samostatně. Kořeny jsou však společné a showrunner Todd Helbing v rozhovoru pro Entertainment Weekly připouští, že v závěrečné řadě chce složit Arrowvevrse poctu, i kdyby jen nepřímo.

Ta závěrečná řada právě teď začala a do definitivního rozloučení s Arrowverse tak odtikávají poslední týdny. Superman a Lois to nakonec dotáhli na celkem čtyři řady, kdy seriál ukončily nejrůznější změny v rámci korporace Warner Bros. Discovery. Definitivním hřebíčkem do rakve byly přípravy nového celovečerního Supermana. Ve studiu prý padlo rozhodnutí, že nemá mít žádnou konkurenci. Už předtím nicméně proti seriálu hrálo, že byl pro jeho vysílací stanici The CW drahý. Šéf stanice Bred Schwartz loni tvrdil, že seriál nic nevydělá. Schválení čtvrté řady tak provázely velké kompromisy. Má jenom deset epizod, podílí se na ní méně scenáristů, snížil se počet hlavních postav a poslední řada se má namísto akčních scén zaměřit spíš na rodinné drama.

Celé to zní tak nějak neslavně, nicméně poslední řada je prostě tady. Vracíme se do Smallville, kde Lois a Clark vychovávají své dva dospívající syny, Jordana a Jonathana. Děj začíná tam, kde předtím skončil. Clark se potýká s nebezpečným monstrem Lexe Luthora a zdá se, že z něj nevyvázne živý. Generál Lane se po únosu Luthorovými poskoky snaží zůstat naživu, zatímco jej Lois a chlapci zkoušejí zachránit. Lex se snaží Lois zcela zničit, ta však proti němu nestojí sama. Proti jeho intrikám se postaví také starostka Smallville Lana Lang. Tím ohrozí vše, co je jí v životě drahé, včetně vztahu s Johnem Henrym Ironsem, který musí odložit plány, které má s Ironworks a zastoupit chybějícího generála Lanea.

V seriálu vystupují Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Alex Garfin, Michael Bishop, Michael Cudlitz, Dylan Walsh, Emanuelle Chriqui, Wolé Parks, Sofia Hasmik, Eric Valdez, Inde Navarette a Tayler Buck. Sedmého října (osmého října středoevropského času) mají premiéru první dvě epizody, další přicházejí s týdenními odstupy.

Foto: The CW

Zdroje: The CW, Entertainemnt Weekly, The Wrap, THR I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu