Citadel: Diana – Akční thriller pošle agentku do náruče nepřítele

Citadel: Diana – Akční thriller pošle agentku do náruče nepřítele | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 12 obrázků
Špionážní svět bratří Russoů se rozšiřuje o nový příběh z jiného konce světa.

Vítejte zpátky ve světě Citadely. Nový spin-off přichází z Itálie a jmenuje se Citadel: Diana. Hrdinkou špionážního thrilleru je Diana Cavalieri (Matilda De Angelis), agentka špionážní organizace Citadel. Ta infiltrovala v utajení konkurenční agenturu Manticore, ale uvízla hluboko za nepřátelskou linií a nemůže ven. Jedinou šancí na únik se zdá být spolupráce s nečekaným spojencem, Edoem Zanim (Lorenzo Cervasio) – dědicem italské odnože Manticory, synem Ettora Zaniho (Maurizio Lombardi), který usiluje o nadvládu nad ostatními evropskými rodinami.

Svět Citadely vznikl v produkční společnosti AGBO bratří Russoů. Loni v dubna byl uvedený první seriál Citadel, primárně v anglickém jazyce. Série měla těžké porodní bolesti. Za pochodu měnila režiséry a scenáristy, hodně se toho přetáčelo. Náklady za 6 odvysílaných epizod se nakonec vyšplhaly na neskutečných 300 milionů dolarů a recenze byly přinejlepším průměrné. Streamovací služba Amazon Prime Video se nicméně už dopředu upsala k tomu, že vyrobí hned několik mezinárodních „spin-offů“.

Jednotlivé seriály by měly být více či méně samostatné. Pojí je fakt, že se odehrávají ve světě, kde existují špionážní agentury Manticore a Citadel, jinak ale má jít o zcela oddělené příběhy, které je možné sledovat, aniž by divák znal ty ostatní. Jednotlivé série mají vlastní postavy, odehrávají se v jiných částech světa a potenciálně i v jiné době. Například Citadel: Diana se odehrává v roce 2030. Víme, že v plánu jsou série ze Španělska a Mexika, zatím je natočená série z Indie (bude uvedena v listopadu) a právě Diana.

Ta se odehrává v Itálii a z velké části se v ní mluví Italsky. Na první pohled to v trailerech vypadá, že se italský spin-off oproti americké variantě drží víc při zemi, nespoléhá tolik na vizuální efekty a raději chce přinést akci, co působí hmatatelně. Ale samozřejmě může jít pouze zkreslení v rámci krátkých trailerů. Souběžně v ukázkách vidíme, že v seriálu nebudou chybět technologická sci-fi udělátka.

V dalších rolích vystupují Julia Piaton, Thekla Reuten, Giordana Faggiano, Daniele Paoloni, Marouane Zotti, Carlo Sciaccaluga, Bernard Schütz, Jun Ichikawa, Maxim Mehmet a Filippo Nigro. Italskou sérii vyvinul scenárista Alessandro Fabbri, režíruje Arnaldo Catinari (Suburra). Vzniklo šest epizod, všechny Amazon Prime Studio nabízí od 10. října.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu