Dokonalý cizinec: Odhalená minulost zničí Cate Blanchett v novém thrilleru

Dokonalý cizinec: Odhalená minulost zničí Cate Blanchett v novém thrilleru | Fandíme seriálům
Apple TV+
Zobrazit dalších 18 obrázků
Oscarový Alfonso Cuarón natočil charakterní psychologické drama plné otřesných tajemství. Seriál začíná.

Apple TV+ nedělá kolem svých seriálů velké halo, ale většinou jim nechybí lesk. Streamovací služba technologického giganta neváhá zaplatit za to, aby série dobře vypadaly a chytly se jich špičkové hvězdy. Jen v letošním roce se na platformě protočily osobnosti jako Jake Gyllenhaal (Nedostatek důkazů), Vince Vaughn (Pochybná dohoda), Austin Butler + Cary Fukunaga (Vládcové nebes), Colin Farrell (Sugar), Natalie Portman (Žena v jezeře), Noomi Rapace (Konstelace) či Michael Douglas (Franklin).

Nejnověji plejádu osobností doplňují Alsonso Cuarón a Cate Blanchett. Cuarón má Oscary za Romu a Gravitaci, na další byl nominován za Mexickou jízdu, Potomky lidí a Holčičku. Jeho Harry Potter a vězeň z Azkabanu předvedl, že když chce, dokáže pozvednout k novým výšinám mainstreamovou filmařinu. Blanchett má sošky za Letce a Jasmíniny slzy, nominace za Královnu Alžbětu, Zápisky o skandálu, Beze mě: Šest tváří Boba Dylana, Královnu Alžbětu: Zlatý věk, Carol a Tár. Krom toho se ve své filmografii může pochlubit Talentovaným Panem Ripleym, Pánem prstenů, Indianou Jonesem či Thorem.

Společně připravili minisérii Dokonalý cizinec (Disclaimer), kde hraje Blanchett novinářku Catherine Ravencroft, která po celou kariéru odhaluje skandály druhých. Jednoho dne jí na stole přistane román neznámého autora, který k jejímu zděšení odhaluje její vlastní nejtemnější tajemství. Catherine se snaží zjistit, kdo je autorem a vypořádat se s vlastní minulostí dřív, než zničí vztah s jejím manželem (Sacha Baron Cohen) a synem (Kodi Smit-McPhee).

Cuarón napsal a zrežíroval všech sedm epizod, oba dva figurují mezi producenty. Dále v sérii vystupují Leila George, Kevin Kline, Lesley Manville, Louis Patridge a Idira Varma. Autorkou knižní předlohy je Renée Knight. U nás knížka vyšla před devíti lety v nakladatelství Ikar. Recenze slibují hutné charakterní drama a pomalé rozplétání celé hádanky. Dvě epizody už jsou venku, další Apple nabízí týden co týden po jedné, vždy v noci z pátka na sobotu.

Podklady a foto: Apple TV+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu