Rod draka 2: Trailer pro zbytek sezony a velký dokument o natáčení

Rod draka 2: Trailer pro zbytek sezony a velký dokument o natáčení | Fandíme seriálům
Max
První epizoda parádně nastartovala druhou řadu. Seriál jde oproti knize vlastní cestou.

Seriálový Rod draka (House of the Dragon) odstartoval druhou řadu s veškerou pompou, když divákům okamžitě naservíroval nové intro, které je vyvedené jako tapisérie znázorňující průběh občanské války, kterou dvě strany rodiny Targaryenů nevyhnutelně rozpoutají.

Nic jiného už se nemůže stát po mrazivém závěru epizody, v němž zabijáci najatí Daemonem zamordují malého Jaehaeryse, syna Aegona a Heleny, z jejich pohledu legitimního dědice trůnu. Čtenáři předlohy vám řeknou, že se seriálové zpracování v řadě věcí dost liší, avšak hlavní scenárista Ryan Condal připomíná, že George. R.R. Martin předlohu Oheň a krev napsal jako historickou knihu, kde se navzájem popírá pohled několika různých vypravěčů. Seriál je dalším pohledem na to, jak se události mohly odehrát.

Závěr epizody znovu podtrhuje, že v tomhle příběhu nikdo není bez viny, nikdo není jednoznačný hrdina ani jednoznačný padouch. Rhaenyra má daleko láskyplnější vztah se svými dětmi, než v neustálých intrikách ponořená Alicent. Může se zdát, že by byla daleko lepší vládkyní říše, než rozmazlený Aegon. Pak ale nahlas vyřkne, že by svůj žal ráda utopila v pomstě. A vzala si prchlivého Daemona, který bez přemýšlení jde a nechá pomstu vykonat. A ať už je její nárok na trůn oprávněný nebo ne, buďme k sobě upřímní: Většině obyčejných lidí jiný panovník život zásadně nevylepší. Ale rozhodně jim ho zhorší boj o moc. Už teď vidíme, jak lidé chudnou a krveprolití ve jménu her mocných je v dohledu.

Krom počínajícího společenského pnutí sledujeme formování sil na obou stranách, ale i složitou interpersonální dynamiku mezi spojenci. Daemon umí být pro Rhaenyru její největší oporou, ale také neskutečným trnem v patě. Alicent se svým otcem soupeří o to, kdo bude manipulovat Aegonem na trůně, zatímco ten předvádí míru svojí panovnické nevhodnosti. Dvorní intriky jsou správně šťavnaté, jak se na Westeros sluší a patří a dobře se doplňují s majestátními scénickými a trikovými výjevy či výbuchy násilí.

Rozhodně je na co navazovat, přičemž na budoucí epizody láká nový trailer plný draků a vzteku. Služba Max krom toho zveřejnila také hutný, asi dvacetiminutový dokumentík o natáčení první epizody, kde uvidíte, jaké parádní kulisy filmaři nechali postavit.

Podklady a foto: Max

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu