Češi milují jídlo a pořady o jídle. Velký úspěch tak u nás slaví a slavily reality série jako Ano, šéfe!, Peče celá země nebo MasterChef. Právě s tímhle formátem má mnoho společného i novinka Hell’s Kitchen. Hlavní tváří novinky je Radek Kašpárek, divákům známý už právě z MasterChefa. A z obou formátů prapůvodně udělal celosvětový hit britský bouřlivák Gordon Ramsay.
Zatímco v MasterChefovi o uznání a peněžitou výhru zápolí kuchařští amatéři, v Hell’s Kitchen nastupují do Kašpárkovy kuchyně profesionálové. Celkem soutěží šestnáct účastníků, kteří hrají o peněžitou výhru ve výši 2,5 milionů korun a především o pracovní místo přímo u Kašpárka v podniku. Prapůvodně Hell’s Kitchen (Pekelná kuchyně) vznikla už v roce 2004, na Nově a Voyo formát startuje 28. srpna. Dole v galerii si prohlédněte soutěžní kuchyni, zázemí i samotné kuchaře. Tady je kompletní anotace, kterou Nova zveřejnila:
Šestnáct profesionálních kuchařů se dobrovolně vzdá kontaktu s okolním světem a nechá se zavřít za zdi Pekelné kuchyně. Každý z nich přichází z jiného kuchařského prostředí, z jiných poměrů a s jinými dovednostmi. Všechny je ale spojuje jediný cíl. Chtějí se stát pravou rukou michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka v jeho nové restauraci…
Hell‘s Kitchen Česko je napínavá a dynamická kulinářská soutěž, která přinese vzrušení a adrenalin ze srdce kuchyně přímo k televizním divákům. Dva týmy ambiciózních kuchařů se utkají v náročných a stresujících kulinářských výzvách. Každý soutěžící bude mít jedinečnou příležitost ukázat své dovednosti, kreativitu a schopnost pracovat pod tlakem, aby se stal kuchařem v prestižní restauraci. Soutěžící budou rozděleni do dvou týmů a společně musí každý večer obsloužit desítky hladových hostů. Je tedy nezbytné, aby prokázali jak týmového ducha, tak ostré lokty při vzájemném soupeření.
Šéfkuchař Radek Kašpárek, známý svou přísností a odborností, provede soutěžící řadou úkolů, které otestují jejich techniku, rychlost a schopnost pracovat v týmu. Na konci každého včera nominují týmy ty nejslabší, kteří budou čelit hrozbě vyřazení. Sám šéf Kašpárek rozhodne, čí sen se rozplyne a kdo soutěž opustí. Na konci zůstane pouze jeden vítěz v jeho dvou restauracích na pozici kreativního šéfkuchaře. Navíc si z pekelné kuchyně odnese výhru 2,5 milionu korun.
V průběhu soutěže bude Radek Kašpárek poskytovat soutěžícím cennou zpětnou vazbu a neustále nekompromisně hodnotit jejich výkony. Nebude hodnotit pouze chuť a prezentaci jídla, ale také celkový přístup, kreativitu a schopnost překonávat nečekané výzvy. Soutěžící tak získají nejen šanci na vítězství, ale také cenné zkušenosti a rady, které mohou využít ve své profesionální kariéře.
Podklady a foto: Nova