Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových – Vraždění je zpět na Netflixu

Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových – Vraždění je zpět na Netflixu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 35 obrázků
Po Dahmerovi kriminální série představila další skutečný zločin. Sklízí kritiku, ale na cestě je další „pokračování“.

Před dvěma lety slavila na Netflixu úspěch minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera. Dodnes jde v žebříčku sledovanosti o čtvrtou nejúspěšnější sérii, jakou streamovací služba nabídla. Už krátce po premiéře bylo rozhodnuto, že se z Monstra stane antologie, kdy se každá řada zaměří na jiný skutečný kriminální případ.

Druhá řada je pojmenovaná Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových (Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story). Netflix novinku nabízí od minulého týdne a ačkoliv je sledovanost znovu značná, už nejde o tak velký fenomén – oproti Dahmerovi je zájem publika asi o třetinu nižší. A ani po stránce kritického přijetí na tom nejsou Monstra nijak skvěle - Příběh Lylea a Erika Menendezových patří k hůře hodnoceným seriálům z dílny scenáristy Ryana Murphyho.

Navíc, jak už to tak bývá, řada ze skutečných aktérů si stěžuje, že série značně překrucuje realitu. Širší veřejností jsou pak Netflix i tvůrčí tým kritizováni za to, že do skutečného příběhu vražd, sexuálního zneužívání a incestu vkládají současně také lascivnost. Rozpaky vyvolává už jen úvodní namodralá fotografie z Netflixu, kde se nazí bratři Mendezovi dotýkají a hledí do objektivu.

To nicméně Murphymu nezabránilo v tom, aby na premiéře „dvojky“ neoznámil přípravy třetí řady antologie Monstrum. Subjektem nové série bude Ed Gein, vrah z amerického Plainfieldu, přezdívaný také řezník nebo ghúl. Doznal se k vraždám dvou žen a podezřelý byl z několika dalších. Gein také vykrádal hroby, odnášel si domů části ženských těl a vyráběl si z nich hrůzný kostým svojí zesnulé matky. Gein byl jednou z inspirací pro filmy (jejich knižní předlohy) jako Psycho, Texaský masakr motorovou pilou nebo Mlčení jehňátek.

Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových jsou podle Netflixu strhující drama o bratrech Menendezových z Beverly Hills, kteří za brutální vraždu svých rodičů v roce 1989 skončili za mřížemi. Seriál připravili Ryan Murphy a Ian Brennan. V hlavních rolích vystupují Javier Bardem, Chloë Sevigny, Cooper Koch a Nicholas Alexander Chavez. Série má devět epizod, všechny jsou už teď dostupné na Netflixu.

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu