Dcera národa: Česká historická série se chlubí moderním kabátkem

Dcera národa: Česká historická série se chlubí moderním kabátkem | Fandíme seriálům
Canal+
Zobrazit dalších 14 obrázků
Zpracování důležitých historických momentů nemusí být suchopárná nuda.

Společnost Canal+ má dlouhou mezinárodní tradici, u nás dosud nabízela především cizí filmy a seriály a přenášela fotbal. Teď ve spolupráci s Českou televizí svůj první první původní český seriál. A hned zajímavý. V posledních letech je mezinárodně populární natáčet historické příběhy s humorným nadhledem a moderním zpracováním. Namátkou vzpomeňme na 1670, Velikou nebo třeba Dickinson. Teď se do téhle společnosti připojí Dcera národa.

Hrdinkou seriálu je Zdeňka, dospívající dcera Karla Havlíčka Borovského. Osiřelou dívku si vezmou na starost čeští obrozenci, kteří z ní chtějí vytvořit dokonalý symbol něžnosti české kultury. Zdeňka chce ale za každou cenu žít život podle svých představ. Když se navíc bezhlavě zamiluje do polského důstojníka rakouské armády, z davy milované holčičky se doslova přes noc stane zrádkyně národa. Povede se Zdeňce prosadit svou romantickou lásku, nebo se podvolí tlaku okolí a vdá se za nudného statkáře z dobré české rodiny?

Jako Zdeňka vystupuje Antonie Formanová. Jiří Langmajer se představuje jako František Ladislav Rieger. Roli polského důstojníka Quida ztvárnil Daniel Kadlec. Martina Jindrová se představuje jako Zdenčina nejlepší kamarádka Filipka a Leoš Noha hraje hrdinčina poručníka Františka Augusta Braunera. Seriál napsala Lucie Vaňková (Citlivý člověk, To se vysvětlí soudruzi), režírují Cristina Groșan (Běžná selhání) a Matěj Chlupáček (Úsvit, Zrádci, Terapie).

Trailer slibuje, že se série skutečně pokusí spojit historické reálie s moderním vypravěčským citem. Snad to bude fungovat stejně dobře, jako u zahraničních kolegů a kolegyň. Celkem šest půlhodinových epizod nabídne Canal+29. září, někdy v pozdějším termínu bude série uvedena také na České televizi.

Podklady a foto: Canal+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu