Simpsonovi skončili...i když jenom jako

Simpsonovi skončili...i když jenom jako | Fandíme seriálům
20th Century Studios Animation
Zobrazit dalších 6 obrázků
Animovaný hit si vystřelil ze svých fanoušků a ze seriálových konců.

Populární Simpsonovi odstartovali svou 36. řadu. Za sebou mají už 769 epizod. Kdybychom se řídili pouze číslovkou, asi by nikoho nepřekvapilo, pokud by takhle dlouho vysílaný seriál skončil. A přesně o tomhle byl první díl nové řady u Simpsonů: Animák předstíral, že končí.

Epizoda byla pojatá jako parodie na finále jiných seriálů, jejich sentiment, či nejrůznější klišé. Zároveň si střílí ze společenských sláv, jaké se občas k vyvrcholením úspěšných pořadů pojí. Autoři také využili příležitosti a udělali si legraci z AI.

Nechybí slavní hosté, návraty všech myslitelných postav z předchozích sérií, rádoby dojemná loučení nebo oznámení spin-offů s dílčími postavami. A ještě si „poslední díl“ dělá legraci ze skutečnosti, že se Simpsonovi nikdy nevyvíjejí a jsou zamrzlí v bezčasém limbu.

Celkově není epizoda špatná. Řada vtípků funguje spíš na intelektuální úrovni, než že by vás vyloženě rozesmály, ale je fajn, že i po letech Simpsonovi zkoušejí něco nového a pohrávají si s formátem. Výkonný producent Matt Selman v rozhovoru vysvětlil, že nápad na epizodu vznikl potom, co se jej novináři často ptali na to, jak by seriál zakončil. Vzhledem k tomu, že se svět Simpsonů po každé epizodě více či méně resetuje, chybí seriálu skutečná kontinuita a je tak prakticky nemožné dovést show k nějakému závěru. Když si tohle všechno Selman začal po jednom z dalších podobných rozhovorů promýšlet v hlavě, dostal nápad na falešnou poslední epizodu...která nakonec skutečně byla dotažena až do vysílání a teď jsme ji mohli vidět.

Příští týden bude seriál normálně pokračovat, i když jisté změny na Simpsonovi letos čekají. Rovnou čtyři epizody nebudou během aktuální 36. řady uvedeny v televizním vysílání, tak jako tomu bylo doposud, ale namísto toho je čeká exkluzivní uvedení na streamovací platformě Disney+. Těžko říct, zda je to nějaký pokus o propagování Disney+, anebo naopak Disney chce otestovat, zda by se seriál obešel úplně bez televizního vysílání. Tak či tak před sebou Simpsonovi mají ještě minimálně jeden ročník. Pak se uvidí – na schválení 37. řady se zatím čeká.

Podklady a foto: Disney, 20th Century Studios Animation

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu