Co děláme v temnotách: Závěrečná řada upíří komedie startuje

Co děláme v temnotách: Závěrečná řada upíří komedie startuje | Fandíme seriálům
FX / Disney
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nandor, Laszlo, Nadja, Colin Robinson a Guillermo říkají sbohem svým věrným fandům.

Když v roce 2019 odstartoval seriál Co děláme v temnotách (What We Do in the Shadows), mohlo to na první pohled vypadat, jako hodně špatný nápad. Původní film Taiky Waititho a Jemainea Clementa z roku 2014 měl kultovní status a pokoušet se kráčet v jeho stopách vypadalo z jistého úhlu pohledu sebevražedně, z jiného oportunisticky. Pravdou je, že Clement seriál dokázal od filmu dostatečně odlišit a rychle mu dát vlastní ksicht. Neméně zábavný.

V seriálu dokumentární štáb sleduje život upírů Nandora (Kayvan Novak), Laszla (Matt Berry), Nadjy (Natasia Demetriou) a Colina Robinsona (Mark Proksch), kteří se ve společnosti svého lidského slouhy Guillerma (Harvey Guillén) a upíří byrokratky Průvodkyně (Kristen Schaal) protloukají životem na současném Staten Islandu. Seriál si dělá legraci nejen z upířích a hororových klišé, ale také z faktu, že jsou všichni protagonisté sebestřední, nanicovatí budižkničemové, kteří nejsou schopní naprosto ničeho dosáhnout, pokazí na co sáhnou a přesto se jim většinou zůstat v naprostém klídečku, ačkoliv se všechno kolem nich řítí do háje.

Po pěti dosavadních řadách, ověnčených cenami a provázených diváckou přízní, přihází šestá série, která Co děláme v temnotách ukončí. V závěrečné řadě začnou Nandor, Nadja, Laszlo, Colin a Guillermo chodit do práce, navštíví New Hampshire, vydají se na lidský večírek, oslaví Barona a vyvolají démona. To vše, zatímco se pokoušejí konečně najít uprostřed šíleného světa smysl svých životů.

Sérii aktuálně řídí Paul Simms a Kyle Newacheck. Závěrečná řada začíná spolu s prvními třemi epizodami 21. října a pak přidává nové epizody týden co týden, až do poloviny prosince. Závěrečná série má 11 epizod. Seriál primárně vzniká pro americkou stanici FX, u nás jej nabízí Disney+.

Podklady a foto: FX / Disney+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu